Wij zijn de Huurlingen van Voorne, de persoonlijke lijfwachten van Jacoba van Beieren. We proberen naar beste kunnen een
vijftiende-eeuwse groep huurlingen uit te beelden, compleet met hun gevolg van vrouwen en kinderen.
 
  Als groep reizen wij langs kampementen en slagvelden in Nederland en België. Binnen onze groep bevinden zich zwaardvechters en boogschutters, koks en naaisters, maar wij hebben ook kanonniers in ons kampement. De kinderen leren al van jongs af aan hun steentje bijdragen in het kampleven.  

We proberen allemaal zo authentiek mogelijk de vijftiende eeuw te laten herleven.Ons doel is een zo realistisch mogelijk beeld weer te geven van het kampleven tussen 1410 en 1450.
 
Vele soorten wapens en daarmee vechtstijlen zijn er bij ons te zien, maar onze groep is betrekkelijk klein. Een bastaardzwaard, de enkelhander met beukelaar, maar ook het mes en natuurlijk de longbow zijn bij ons te vinden. De vrouwen in het gezelschap staan ook zeker hun mannetje. Nog altijd schrikt een echte huurling huiverend terug voor de pollepels of ijzeren lepels van deze vrouwen, wanneer er weer eens ongeoorloofd uit de potten of pannen is gesnoept.

Voor vragen of informatie:
Jacoba van Beieren
Geboren 16-7-1401 Gestorven in Teijlingen, 9-10-1436
Gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen
De burcht van Oostvoorne, waar wij elk jaar onze trouw beloven aan onze vrouwe Jacoba.